Uživate v dvoje, pa kljub temu želite ostati individualni?

Pino (kolo za dve osebi – kombinacija klasičnega in ležečega kolesa v enem okvirju) združuje najrazličnejša pričakovanja v enem izjemnem tandemu. Medtem ko zadnji kolesar uživa v prostem pogledu naprej in ima nadzor nad krmiljenjem, se lahko partner/-ka spredaj sam/-a odloči kdaj in kako poganjati, zahvaljujoč ločenemu pogonu.

pino_gal_29

Odkrijte kombinacijo timskega duha in svobode! Vse je mogoče!

Posebna konfiguracija tandema (majhna razdalja med prednjim in zadnjim kolesarjem) omogoča enostavno in sproščeno komuniciranje med vožnjo. Hase Pino je edini tandem, kjer se dejansko lahko pogovarjate med seboj. Noben drugi ležeči ali klasični tandem tega ne omogoča do te mere. Pa naj gre za dva odrasla ali odraslega z otrokom.

Edina slabost tega tandema, ki jo jaz vidim: zadnji del kolesa je klasika 😉 No, to bi znalo biti pa ravno pozitivno za večino klasičnih kolesarjev, ki se temu za nobeno ceno ne želijo odpovedati. Še naprej boste torej kolesarili na klasičnem kolesu, žena ali partnerka pa bo spredaj lahko uživala udobje ležečega sveta. In skupaj se bosta premikala hitreje, kot če bi bil vsak na svojem kolesu. Vsak pa bo k napredku pripomogel po svojih najboljših močeh. Nobenega čakanja in nervoze več!

Kaj če partnerju/-ici ni za kolesarjene ali jo/ga morate iti kam iskati? Brez problema boste ta lahek tandem obvladali iz zadnjega sedeža. Po potrebi pa ga lahko nadgradite tudi v tovorno kolo in namesto prednjega sedeža prevažate tovor.

Prednosti kombiniranega tandema Hase Pino

  • kratka medosna razdalja
  • neoviran razgled za oba kolesarja
  • omogoča sproščen klepet med vožnjo
  • udoben sedež za prednjega kolesarja
  • ločen pogonski sistem
  • zložljiv okvir
  • pretvorba tandema v tovorno kolo (Pino Porter)
  • primeren za dva odrasla in za odraslega z otrokom brez menjave okvirja

Družinsko kolesarjenje

Tandem je izredno primeren tudi za vožnjo otrok. Na prednji sedež lahko posadite otroka, ki bo užival v krasnem razgledu in v možnosti sodelovanja (že od višine 1m naprej), saj bo tudi on lahko poganjal po svojih močeh. Hkrati pa bo sedel na udobnem sedežu, pripet z varnostnim pasom. Za vse je poskrbljeno!

Cel čas ga boste imeli na očeh in boste z njim lahko komunicirali.  Na otroškem sedežu zadaj za vami vas cel čas gleda v zadnjico, oz se mora nagibati na stran ter naprezati, za boljši razgled. Pogovor praktično ni mogoč in tudi vidite ga ne, kaj počne. Zaradi pasivnega sedenja zagotovo ne bo tako užival, kot z možnostjo sodelovanja in z krasnim razgledom prednjega sedeža na tandemu Pino.

Otroško gonilko lahko z rastjo otroka pomikate vstran od sedeža in kolo sproti prilagajate rasti otroka. Eno kolo za vsa leta odraščanja torej. Če uživate v dolgih kolesarskih potepih ali bi želeli potovati s kolesom je to vsekakor optimalna izbira. Vem iz lastnih izkušenj.

Tandem Hase Pino je primeren tako za svetovna potovanja, kot za kratke kolesarske izlete v dvoje ali z družino.

Na kolo kljub zdravstvenim težavam

Je vaš partner slep, slabo vidi ali nima ravotežja in ne more sam na kolo? S tandemom Pino se lahko skupaj podata na kolesarsko potepanje brez omejitev! Uživajte v aktivnem druženju kljub slepoti ali slabovidnosti!

Imate otroka s posebnimi potrebami in bi želeli kolesariti kot družina? Na tandemu Pino ga lahko posadite na prednji sedež, ga pripnete z varnostnim pasom in že ste pripravljeni na kolesarski potep. Otroka boste cel čas imeli na očeh, lahko vam pomaga poganjati ali pa mu noge namestite v posebne nastavke, če drugače ne gre. Za razgibavanje nog je možno namestiti posebna pedala s podporo meč in prednjo gonilko fiksno vezati z zadnjo, kar bo z vrtenjem vaših pedali raztezalo in krčilo tudi otrokove noge.

Mariskateri družini je tandem Pino spremenil življenje, ker lahko skupaj kot cela družina sproščeno kolesarijo. Druga možnost je še tricikel Trix, ki ga prav tako proizvajajo v podjetju Hase in na katerem bo otrok lahko samostojno ter varno kolesaril, po potrebi ga pa priključite na kolo kot prikolico. Za manjše otroke, je super WeeHoo iGo PRO, ki je tudi cenovno precej bolj dostopna. Ali pa tekaški voziček Benecykl, ki je hkrati tudi kolesarska prikolica. Obstaja torej kar nekaj možnosti.

Pozabite na nestabilne in nevarne terapevtske (reha) tricikle. Naj ti ostanejo to, kar so. Namenjeni za terapijo. To je delo in ne zabava oz. kolesarjenje. Za sprostitev in uživanje omogočite svojemu otroku tisti pristen občutek kolesarjenja. Pridite v Bistrico ob Dravi na testno vožnjo. Za vsa morebitna vprašanja sem zmeraj dosegljiv na (040) 428 540.

Tehnični podatki:

Pino
skupna dolžina 210 – 237cm
skupna širina 64cm
skupna višina 104 – 110cm
višina prednjega sedeža 64cm
višina prednje gonilne osi 62cm
medosna razdalja 145cm
material okvirja 7005 Al
teža kolesa 25kg
maksimalna obremenitev 225kg

Po predhodnem dogovoru ga lahko preizkusite v Bistrici ob Dravi. Prosim pokličite (040) 428 540 za termin.

Romantičen kolesarski potep

Bi želeli svojo drago presenetiti za kak poseben dogodek?

Kaj pa skupen kolesarski izlet na tandemu Pino? Pokličite za izposojo (040) 428 540 in se zapeljite s tandemom po Štajerski. Za posebej romantično doživetje se lahko odpravite obiskat to znano srce v Slovenskih Goricah.

cesta-v-obliki-srca-by-Bostjan-Peterka