Proizvajalec: Hase Bikes

Tricikel za otroke, ki jih bo spremljal skozi vso odraščanje. Z daljšimi gonilkami pa bo služil tudi kot tricikel za odrasle.

Podjetju Hase Bikes je v letu 2012 uspelo prepričati nemško nacionalno združenje zdravstvenih zavarovalnic, da njihov tricikel Trix uvrstijo na seznam medicinskih pripomočkov. V primerjavi s klasičnimi reha tricikli, ki jih lahko vozijo otroci s posebnimi potrebami, je Trix namreč neprimerno bolj stabilen, izredno vodljiv in okreten, varen ter hkrati enostaven za uporabo.

In z obilico dodatne opreme ga je možno prilagoditi različnim stopnjam gibalne oviranosti: enoročno upravljanje, opornice za meča, varnostni pas, različna dolžina gonilk, nihajna gonilka, naslon za roke,…

Veselje na kolesih

So trenutki ko se zavemo kaj v življenju resnično šteje, kaj dejansko pomeni “biti srečen”. In ti trenutki imajo dolgotrajen učinek. Predstavniki podjetja Hase smo jih občutili na ekskurziji s kolesarskih klubom iz šole Kaywald z otroci s posebnimi potrebami.

Bil je petek zjutraj v mestecu Lauffen am Neckar. Otroški smeh in kriki se slišijo že od daleč. “Daj poženi!” znova in znova kriči eden izmed dečkov. Dekletce si glasno prepeva ko zdrvi okoli zavoja. Divja čreda desetih kolesarjev med leti devet in 19 osvaja svet, ki je lahko nadvse zabaven, kot smo spoznali še sami, ko smo se jim pridružili.

Ta “divja čreda” prihaja iz Kaywald School za duševno in fizično ovirane otroke v kraju Lauffen am N