Spletna stran UdobnoPoSvetu sega v leto 2006, ko sem se prvič srečal z ležečimi kolesi in se odločil postati ležeč kolesar. Hkrati pa sem želel ta kolesa predstaviti tudi Sloveniji, ker česa podobnega pri nas še nikoli prej nisem videl. Začelo se je kot hobi, a je v teh letih preraslo to mejo, čeprav mi še zdaleč ne omogoča preživetja.

Iz zgolj ležečih koles sem v tem času prešel še na ročna kolesa in sedeče smučanje ter specifično dodatno opremo (Schlumpf menjalnik, tekaška prikolica, SON dinamo…). Pritegnejo me predvsem bolj specifični artikli, ki ne sodijo med množične produkte in jih je zato tudi težje tržiti na tako majhnem trgu, kot je Slovenija. So pa vsekakor vredni prisotnosti in dejansko ponujajo možnost športnega udejstvovanja tudi tistim, ki se med širše razpoložljivimi artikli ne najdejo. Pa naj bo to zaradi osebnega prepričanja, bolečih posledic na klasični opremi ali zdravstvenih težav oziroma fizičnih omejitev.

Spletne strani so namenjene predstavitvi izdelkov v ponudbi in predvsem informiranju širše javnosti o alternativah, ki obstajajo. Ker pa zgolj teorija ni dovolj, se trudim čim več ponuditi tudi v fizični obliki, da lahko izdelke pred nakupom dejansko preizkusite. Vedno sem odprt za dodatna vprašanja in pomoč pri iskanju najustreznejše rešitve. Hkrati pa ne ločujem opreme za širše množice od tiste za osebe s posebnimi potrebami, ker tudi sam uživam na ročnem kolesu in sedeči smučki, čeprav so mnogi prepričani, da je to zgolj za invalide. No, sicer nas pa tudi ležeče kolesarje, mnogi tako tretirajo 😉