Kolo je verjetno najbolj razširjeno prevozno sredstvo, hkrati pa z njegovo uporabo skrbimo tudi za svoje zdravje (tako fizično kot psihično). Dosegljivo je vsakomur in vsak se zna z njim peljati. Če ne na dveh, pa na treh kolesih.

A kadar se omenja kolo, se večinoma misli na klasično obliko kolesa. Tako imenovan Diamond Frame. No, teh tukaj ne boste našli. A to še ne pomeni, da vam zato ne morem ponuditi nič vam primernega. Prav nasprotno! Spoznali boste drugačen svet. Svet, ki ponuja veliko več kot zgolj kolesarjenje.

Ležeči svet kolesarjem nedvomno ponuja udobje in hitrost. Hkrati ima veliko ponuditi tudi tistim, ki jim kolesarjenje sploh ne diši, ker se na kolesu preprosto ne morejo sprostiti ali jim ta neudoben položaj ne ustreza. In zato mogoče celo nikoli v življenju niste kolesarili? Tudi za vse, ki na kolo ne morete zaradi takšnih ali drugačnih zdravstvenih težavSkorajda ni razloga, da ne bi mogli sesti na kolo in na njem dejansko uživati.

Kako lahko kolesarjenje združi sproščenost, udobje, po možnosti celo gibalno oviranost, svobodo in hitrost?

Preprosto: na ležečem kolesu!

Za lažjo orientacijo

Za lažjo orientacijo sem segment kolesarjenje razdelil na pet področij:

  • ležeča kolesa
  • ročna kolesa
  • posebna kolesa
  • oprema
  • leže na poti

Na strani ležeča kolesa boste našli splošne informacije o ležečih kolesih, kot so zgodovina, tipi koles, prednosti in slabosti, namembnost,… V to kategorijo spadajo dvocikli in tricikli. Predstavljam vam najpopularjneše modele proizvajalcev, ki jih zastopam na slovenskem trgu. Vseh različic ne morem zajeti, zato me prosim kontaktirajte, če bi želeli informacije o modelu, ki ga ni na straneh. Z veseljem vam bom svetoval in vam priporočil za vaše želje in potrebe najprimernejšo obliko kolesa.

Na strani ročna kolesa si lahko preberete zgodovino razvoja in splošne informacije o ročnih kolesih. Našli boste tudi informacije o osnovnih različicah ročnih koles in zahtevah za tekmovalna kolesa. Postopek naročanja je nekoliko drugačen kot pri klasičnih ali ležečih kolesih. Schmicking ročna kolesa na primer, so večinoma izdelana po naročilu in prilagojena posameznikovim potrebam ter željam.

Pod posebna kolesa sem umestil rehabilitacijska kolesa, tandeme in tovorna kolesa, ki so pri nas celo redkejša, kot lezikoli 😉

Področje oprema je namenjeno vsem kolesarjem. Oprema torej ni omejena na ležeča kolesa, ampak je primerna tudi za klasiko. Sem sodijo kolesarske torbe, otroške prikolice, tovorna prikolica, luči, vzvratna ogledala,… Na zalogi imam tudi kolesarske plašče za 20″ kolesa, ki jih najdete tudi na vedno bolj popularnih zložljivih kolesih.

Pod leže na poti boste našli potopise iz mojih potepanj, zgodbe popotnikov in utrinke iz dogodkov povezanih s kolesarjenjem.

logotip udobno po svetu