Tek z otrokom

Imate malega nadobudneža, ki bi ga želeli vzeti s seboj na tek? Se radi potepate po brezpotjih in iščete športni otroški voziček? V ponudbi imam odlično vodljive, lahke in toge tekaške otroške vozičke češkega proizvajalca Benecykl, ki jih lahko uporabljate tudi kot kolesarsko prikolico.

Za razliko od večine klasičnih športnih vozičkov pa Benecykl ponuja tudi dodatke za otroke s posebnimi potrebami in še dve dodatni velikosti vozička, ki še kako prav prideta, ko ti otroci odrastejo. Gibanje v naravi tako tudi za osebe s posebnimi potrebami ni več nedostopno.

Benecykl

Kratka predstavitev izdelkov Benecykl – jogging/tekaški vozički, ki so hkrati tudi kolesarska prikolica.

Moje prvo vprašanje proizvajalcu prikolic Benecykl je bilo, zakaj takšna razlika v ceni med športno prikolico Croozer Kid in Benecykl Baby. Cena je namreč – še posebej v teh časih, še kako pomembna in sam se s svojo ponudbo specifičnih koles in sedečih smuči že tako gibljem na meji dostopnosti lokalnega prebivalstva. Zakaj torej dodati še en tak izdelek?

Lubomír Krejči (lastnik podjetja Benecykl) je tetraplegik in je prvo otroško prikolico izdelal leta 2001. Takratne reakcije okolice so bile povsem negativne, češ da je to nora ideja in da je prenevarno za majhne otroke. A kljub temu ni obupal in je nadaljeval z razvojem. Druga različica prikolice je imela streho, a prodaja še zmeraj ni tekla.

Nakar je eden od prijateljev prekolesaril Karpate s svojimi tremi otroci, ki so bili vsi navdušeni in začelo se je kazati zanimanje prijateljev ter znancev. Ampak kot zmeraj pri majhnih količinah, je bil največji problem cena. Prva naročila je izdeloval doma v garaži in pri seriji do 10 kosov, mu je od stroškov materiala, ostalo nekaj manj kot 20€ na prikolico. Izdeloval jih je zgolj zato, ker je verjel v svoj izdelek in njegove pozitivne učinke.

Med leti 2004 in 2006 pa je na trg prišel Croozer s svojo mednarodno prisotnostjo in ponudil podoben izdelek 3 v 1. Kot pravi Luboš, se je znašel v situaciji David proti Goljatu. A zakaj obupati? “Saj na svetu rastejo tudi majhne rožice in ta moja je lepa.” Ima namreč kar nekaj prednosti pred konkurenco, ker je izdelek načrtoval iz nekoliko drugačnega zornega kota. Kot tetraplegiku, mu je zelo dobro poznano kako je, če položaj telesa med sedenjem ni pravilen. Zato je pozicija v njegovih vozičkih bolj ležeča.

Kaj se dogaja z otrokovo glavic