Stran v pripravi.

Dokler mi ne uspe prenesti vsebine iz stare strani, bo najbolje, da se slišimo po telefonu: 040 428 540

Tek z otrokom

Imate malega nadobudneža, ki bi ga želeli vzeti s seboj na tek? Se radi potepate po brezpotjih in iščete športni otroški voziček? V ponudbi imam odlično vodljive, lahke in toge tekaške otroške vozičke češkega proizvajalca Benecykl, ki jih lahko uporabljate tudi kot kolesarsko prikolico.

Za razliko od večine klasičnih športnih vozičkov pa Benecykl ponuja tudi dodatke za otroke s posebnimi potrebami in še dve dodatni velikosti vozička, ki še kako prav prideta, ko ti otroci odrastejo. Gibanje v naravi tako tudi za osebe s posebnimi potrebami ni več nedostopno.

Benecykl

Kratka predstavitev izdelkov Benecykl – jogging/tekaški vozički, ki so hkrati tudi kolesarska prikolica.

Moje prvo vprašanje proizvajalcu prikolic Benecykl je bilo, zakaj takšna razlika v ceni med športno prikolico Croozer Kid in Benecykl Baby. Cena je namreč – še posebej v teh časih, še kako pomembna in sam se s svojo ponudbo specifičnih koles in sedečih smuči že tako gibljem na meji dostopnosti lokalnega prebivalstva. Zakaj torej dodati še en tak izdelek?

Lubomír Krejči (lastnik podjetja Benecykl) je tetraplegik in je prvo otroško prikolico izdelal leta 2001. Takratne reakcije okolice so bile povsem negativne, češ da je to nora ideja in da je prenevarno za majhne otroke. A kljub temu ni obupal in je nadaljeval z razvojem. Druga različica prikolice je imela streho, a prodaja še zmeraj ni tekla.

Nakar je eden od prijateljev prekolesaril Karpate s svojimi tremi otroci, ki so bili vsi navdušeni in začelo se je kazati zanimanje prijateljev ter znancev. Ampak kot zmeraj pri majhnih količinah, je bil največji problem cena. Prva naročila je izdeloval doma v garaži in pri seriji do 10 kosov, mu je od stroškov materiala, ostalo nekaj manj kot 20€ na prikolico. Izdeloval jih je zgolj zato, ker je verjel v svoj izdelek in njegove pozitivne učinke.

Med leti 2004 in 2006 pa je na trg prišel Croozer s svojo mednarodno prisotnostjo in ponudil podoben izdelek 3 v 1. Kot pravi Luboš, se je znašel v situaciji David proti Goljatu. A zakaj obupati? “Saj na svetu rastejo tudi majhne rožice in ta moja je lepa.” Ima namreč kar nekaj prednosti pred konkurenco, ker je izdelek načrtoval iz nekoliko drugačnega zornega kota. Kot tetraplegiku, mu je zelo dobro poznano kako je, če položaj telesa med sedenjem ni pravilen. Zato je pozicija v njegovih vozičkih bolj ležeča.

Kaj se dogaja z otrokovo glavico, ko zaspi in sedi v prikolici ali na otroškem sedežu v pokončnem položaju? Otrok, ki ima vretenca še v razvoju in mu glavo obrača v vse smeri… “Kaj se v tem primeru dogaja z otrokovo hrbtenico, ki je še zmeraj v razvoju? Sam sem tetraplegik od leta 1996 in vem kaj pomeni poškodba vratnega dela hrbtenice.”

Čeprav Luboš meni, da je ustreznejša pozicija telesa in s tem večje udobje, najpomembnejša prednost, pa to še zdaleč ni vse: “Če bi imel svoje otroke, bi jih rad peljal v naravo, jim pokazal gozd, ptice, vodo, cvetlice in kakšen je njihov vonj. Ne bi jih želel zapreti v neko kletko, škatlo z igračami,…” Zato ima voziček Benecykl odprto konstrukcijo, kot nekakšen kabriolet. Seveda pa tudi vso potrebno zaščito za vremenske neprilike.

Tretja in četrta prednost sta nizka teža ter dobre vozne lastnosti. Ogrodje je v celoti narejeno iz aluminija, sedež iz platna Ripstop in to je to. Kolesa so za boljšo stabilnost nagnjena. “Podrobnosti sem povzel po konstrukciji športnih invalidskih vozičkov. In ravno to je razlog, da se mamice z našimi vozički udeležujejo tekaških maratonov. Ker so resnično lahki in zelo vodljivi.”

In nenazadnje je pomembno tudi to, kaj vse je vključeno v osnovno ceno. Pri Benecykl športnem vozičku/kolesarski prikolici dobite v osnovni opremi:

 • zaščitno mrežo Tropico (zaščita pred soncem, mrčesom in majhnimi kamenčki)
 • dežno pregrinjalo
 • majhno vrtljivo prednje kolesce in smerno prednje kolo
 • komplet za priklop na kolo
 • nastavljiv ročaj (držalo)
 • standardna zadnja torba
 • torba za hrambo koles
 • parkirne zavore Delphi

Če torej povzamemo prednosti vozička/prikolice Benecykl pred konkurenco:

 • ergonomski položaj telesa v vozičku/prikolici
 • odprta konstrukcija za boljši razgled in komunikacijo
 • nizka teža in odlična vodljivost ter stabilnost
 • v osnovno opremo vključeni dodatki
 • široka paleta dodatne opreme
 • možnost vzmetenja na zadnjih kolesih!

Športni voziček / kolesarska prikolica Baby

benecykl-baby-izrezan-1200

 • lahko in stabilno ogrodje (7,2kg)
 • za dojenčke in otroke (0 – 4 let) do višine 130cm
 • nosilnost cca 40kg
 • rdeče-siva ali modro-siva barvna kombinacija
podatek za voziček za okvir
nosilnost 40kg teža 8,5kg
višina 90cm 60cm
širina 75cm 58cm
dolžina 105cm 105cm
dimenzije sedišča
višina naslona 58cm
dolžina nog 55cm
širina sedeža 34cm
širina naslona 46cm
* proizvajalec si pridržuje pravico spremembe specifikacij za izboljšanje izdelka

Športni voziček / kolesarska prikolica Junior