Na razpolago sta dva modela prikolic Weehoo iGO:

  • Weehoo iGo Turbo
  • Weehoo iGo Venture

 

Lahko ju naročite po telefonu 040 428 540 ali preko spletne prodajalne.

Si želite na družinski izlet z vašimi otroci, pa še niste našli ustrezne rešitve za vaše malčke?

Za kolesarski sedež so morda že preveliki ali pa jim želite omogočiti kaj bolj aktivnega in udobnega? Mogoče nekaj, da bi otrok lahko aktivno sodeloval pri poganjanju? Vsekakor jim je to veliko bolj zanimivo in zabavno, kot zgolj sedeti zadaj na sedežu ter strmeti v očkovo zadnjico.

Zagotovo že poznate priklopnik za otroško kolo Trail Gator. Namenjen je priključitvi klasičnega otroškega kolesa na kolo odraslega. Otroka lahko torej po želji priključite na svoje kolo in ga vlečete za sabo. Ampak kako je s stabilnostjo in vodljivostjo takšne kombinacije? Ali vaš otrok udobno in varno sedi na kolesu? Kaj pa, če vaš malček od utrujenosti zaspi? Na klasičnem kolesarskem sedežu ni zavarovan in se kaj lahko zgodi, da se bo zvrnil s kolesa.

Izkušnje mlade mamice Eve

Pred dvema letoma smo kupovali priklopnik za otroka, ker pa z možem veliko kolesariva, sva iskala res dobro varianto za dolga potovanja. Široke prikolice pri nas ne pridejo v poštev (potujeva bolj po lokalnih – regionalnih cestah, makadam itn), zato smo vse dvokolesnike izključili. Našla sva iGo Weehoo, uporabljava ga drugo leto in sva navdušena.

Hči, stara pet in pol uživa kot slon zadaj. Dober športnik (vozim jo jaz) brez težav premaga marsikateri klanec, odlično se obnese na terenu; predvsem pa je zanimiva zato, ker je primerna za otroke od 2-8 let, ker lahko otrok vmes je, spi, pije, počiva,… Ko kolesari se res pozna (takoj čutim, če spi), ima tudi senčnik nad glavo, zadaj prostor za igrače, skratka, fenomenalna stvar.

Otroška kolesarska prikolica Weehoo iGo je namenjena otrokom od drugega leta starosti in z minimalno višino 96cm. Pozicija sedeža na prikolici je prilagodljiva, kar omogoča sprotno prilagajanje višini vašega otroka, vse do nekje devetega leta starosti. Stranske opore in varnostni pas omogočajo varno kolesarjenje tudi na daljših potepanjih, ko se lahko kaj hitro zgodi, da bo otrok zadaj potonil v spanec.

Drugi otrok (star dve leti in pol) je zdaj komaj še na sedežu, saj želi tudi on na Weehoo. Mala se pa vse poti dere weehoo, juhu, res uživa. Kolesarjenje je postal naš šport št. 1. Prej sva ogromno hodila in turno smučala, zdaj pa vedno komaj čakamo pomlad, da začnemo s turami.

Ali ni to lepo brati? Eva razloži tudi, kako so prišli do te prikolice in kaj vse so preizkusili pred tem:

Najprej sva razmišljala o otroški prikolici, potem sem jo poskusila in ugotovila nekaj pomanjkljivosti:

  • za otroka je skrajno neudobna, ker je notri zelo hitro prevroče, se poti, vse muhe letijo notri zaradi slabe zračnosti;
  • da za naše ceste (razen za kolesarsko iz Mojstrane) ni primerna, ker je preširoka…
  • da pri potovanjih umreš od napora, če izbiraš cesto in ne kolesarskih stez, prikolica je okorna in težka;
  • če sta notri dva otroka, se bosta prej ali slej med seboj ravsala.

Potem sva kupila trailgator (obstaja tudi followme priključek, vendar je bistveno dražji) in na začetku se nama je zdelo super. Dokler nisva poskusila prve daljše poti – okoli 50 kilometrov – na kateri je hči na koncu skoraj padla s svojega kolesa, ker je zaspala. No, trailgator je super za otroke od 4 let naprej, vendar samo za krajše razdalje, mogoče do 15-20 km še, več nikakor ne. Tudi zato, ker otrok prej ali slej neha poganjat in mu je dolgčas oz. napor držati se na kolesu.

Iskala sem naprej. Vse variante priključka brez naslona so bile za naše potrebe – potovanja – neuporabne. Našla sem v svetu dva otroška priklopnika, ki sta na enem 20 colskem kolesu in torej dovolj ozka za naše ceste, hkrati pa sem želela nekaj, kjer otrok lahko ali spi, je, poganja, pa je le na enem kolesu. Weehoo je edini.