Azub je včeraj objavil novosti za leto 2015, ki zadevajo predvsem področje triciklov. Ja, v ležečem svetu se zadnja leta največ dogaja ravno s trikolesniki. Ti sedaj pokrivajo vsa področja. Tako cestne dirkalnike, potovalne tricikle, kot tiste za vsakodnevno rabo. In vse to z hkrati vedno večjo ponudbo prilagoditev za reha tržišče.

In Azub v ničemer ne zaostaja za konkurenco. Pravzaprav postavljajo nove mejnike v segmentu zložljivih triciklov za odrasle. Predstavili so nov zglob za zlaganje, ki je sedaj ločen od okvirja, izdelan iz aluminijeve litine 7075 in po novem ni več barvan, kar omogoča natančnejše prileganje ter s tem neprimerno večjo togost spoja. S posebno teflonsko (PTFE) površinsko obdelavo, ki se običajno uporablja v orožni inudstriji, so zagotovili maksimalno zaščito in minimalno trenje na tem najbolj obremenjenem delu okvirja. Dodatno so povečali premer osi spoja in po novem uporabljajo lastno XXL hitro zapiralno ročico (QuickRelease), ki se nahaja nad okvirjem, kar še dodatno poenostavi zlaganje.

Po novem so vsi tricikli že v osnovi razstavljivi na dva segmenta, kar omogoča, da trikolo spakirate za potovanje. V primeru, da bi si želeli hitrejše zlaganje pa boste tudi osnovni model lahko kasneje nadgradili v zložljivega.

mocnejsa-zadnja-os-kolesa

Druga večja novost je 26″ zadnje kolo. Pri Azubu so se posvetili predvsem bočni togosti, ki je problematična pri triciklih z večjim zadnjim kolesom. Vzrok za to sta slabša togost 26″ kolesa v primerjavi z manjšim 20″ in pa zaradi večje dolžine, manj toga zadnja vilica. Slednjo pomankljivost jim je uspelo izboljšati z uporabo patentirane Syntace X-12 osi, ki jo zasledimo na kvalitetnejših gorskih kolesih.

Azub-TriCon-tricikel

Prenovili so tudi osi za prednji kolesi, ki so po novem optično bolj usklajene in omogočajo lažjo montažo oz. demontažo prednjih koles. Hkrati bo mogoča nadgradnja na QR osi z možnostjo lažjih in optično bolj dodelanih Remerx Power Strong obročev. Barve bodo po novem svetleče in ne več mat; bo pa mat na voljo kot opcija v Colorshop-u. Nekaj sprememb je tudi na področju opreme, kar pa si lahko podrobneje ogledate na