Spletni portal za ležeče kolesarje Bentrider Online je zadnji dan leta 2014 objavil zmagovalce glasovanja za najboljše ležeče kolo in ležeč tricikel leta. Kot kaže je bilo leto 2014 precej hitro, saj sta v obeh kategorijah zmagala dirkalnika.

schlitterencore-lezec-dirkalnik

Največ glasov za ležeče kolo leta je pobral visok karbonski ležeč dirkalnik Schlitter Encore. Zakaj? Schlitter Encore namreč ponuja po naročilu izdelan karbonski okvir skorajda za ceno maloserijskega Alu oz. CrMo okvirja. Frameset, ki vključuje karbonski okvir, kompozitni sedež, prednjo vilico, dvojni J krmilo okoli kolen in koleščka za verigo, dobite že za 1.800€, celotno kolo pa že od 2.500€ naprej.

Gre za preprosto geometrijo okvirja, ki je nadgradnja karbonskih lezikoles izpod rok Adama Novaka iz Madžarske in jih najdemo na cesti že od leta 2009. Po besedah proizvajalca, Encore geometrija kljub uporabi 700c koles, omogoča kolesarjenje tudi manjšim kolesarjem. Dodatno pa ponujajo tudi možnost 26″ koles ter uporabo širših plaščev za brezpotja. Skratka Encore je kolo za vsak dan, za hitrostne podvige, za potovanja in za oddih v naravi. “Naj vas karbonski okvir ne odvrne”, pravijo na spletni strani.

dvojni_j_OC_krmilo

Razvili so izredno prilagodljivo odprto krmilo, ki omogoča hitro prilagajanje položaja rok tako horizontalno, kot vertikalno, hkrati pa ne ovira pogleda naprej, kar je pogost problem pri OC krmilih in bolj ležečem položaju sedeža. Poimenovali so ga Double J krmilo. Encore geometrija zagotavlja tudi prosto pot verige, ki ne ovira obračalnega kota prednjega kolesa.

icevtx+tricikel-cestni

Tricikel leta pa je letos ponovno ICE, a tokrat njihov najnovejši dirkalnik Vtx/Vtx+. ICE Vtx je pobral kar 87% vseh glasov. Čeprav na prvi pogled ni tako drugačen od prejšnje generacije poimenovane Vortex, so s hydroforming tehnologijo izdelana zadnja vilica, nov princip pritrjevanja sedeža z regulacijo naklona in nekaj drugimi podrobnostmi, bistveno izboljšali tako udobje kot pospeške.

Modularna zasnova ICE triciklov omogoča nadgradnjo modela Vortex v model Vtx. Za manjši denarni vložek si lahko torej nadgradite obstoječ dirkalnik v najnovejšo različico. Za še bolj udobno vožnjo in za hitrejše premagovanje klancev! Pokličite za več informacij (040) 428 540 ali mi pošljite sporočilo preko kontaktnega formularja.

Čeprav zadnja leta dvokolesa niso ravno najbolj popularna, se že veselim testne vožnje karbonskega dirkalnika Schlitter Encore na letošnjem sejmu SPEZI. Nadgrajen dirkalnik ICE Vtx+ pa je že na razpolago za brezplačno testno vožnjo. Spomladi boste predvidoma lahko prebrali test tega popularnega cestnega tricikla v reviji Bicikel.com.