Tessier s svojo ponudbo pokriva praktično vse vrste sedečega smučanja in s tem približa občutke drsenja po snegu vsem, ne glede na njihove omejitve ali zdravstvene težave. Vsa Tessierjeva oprema se lahko varno in preprosto uporablja na vlečnicah in sedežnicah.

Tandem’Flex

je dolgo pričakovan naslednik smučarskega tandema Tandemski, ki je tudi prvi izdelek podjetja Tessier. Tandem’Flex je za maksimalno udobje sedečega smučarja opremljen z Öhlins vzmetnim elementom. Namenjen je vsem smučanja željnim, ne glede na njihove omejitve, težo in starost. Smučajo lahko tudi tisti brez vsake avtonomije.

TandemFlex-Tessier

Za krmiljenje tega smučarskega tandema je potrebno opraviti obvezno šolanje, ki traja od 5-10 dni in omogoči spremljevalcu varno smučanje po vsakem terenu. Občutek na smučki je nekaj posebnega in s TandemFlexom lahko res vsakomur približate smučarske radosti.

Tempo Duo / Piloted Dualski

je v bistvu nagradnja Dualskija, ki je namenjen samostojnemu smučanju. Piloted Dualski ima prilagojen sedež z višjim naslonom in varnostnimi pasovi ter ročajem za spremljevalca, ki smuča na svojih smučeh za sedečim smučarjem. Odvisno od zmožnosti, lahko sedeči smučar tudi pomaga v zavojih in se nagiba z gornjim delom telesa (glava, trup, roke,…) ali pa se prepusti popolni kontroli spremljevalca.

Spremljevalec preko ročaja vodi sedečega smučarja in vzdržuje ravnotežje ter kontrolira hitrost. Piloted Dualski je preprostejši za upravljanje kot Tandem’Flex in ne zahteva predhodnega izobraževanja. Je pa za večjo varnost kljub temu priporočljivo 2-3 dnevno šolanje.

NOVO: Možna izposoja z vodenim šolanjem in tudi najem skupaj z mano, da vam ni treba skrbeti za vodenje smučke. Enkratna priložnost za skupno družinsko smučanje četudi imate družinskega člana s posebnimi potrebami!

Snow’Kart

Kartski je namenjen tistim, ki lahko uporabljajo roke, nimajo pa dovolj ravnotežja, da bi lahko samostojno smučali s sedečo smučko. Je zelo stabilen in enostaven za uporabo. Sedeči smučar lahko preko ročajev, ki direktno krmilita smuči, sam zavija in uravnava hitrost.

kartski

Sprva se hitrost nadzira s pluženjem, z nagibom ročajev nazaj pa se lahko aktivira tudi dodatna zavora. Kartski je omejen na bolj položen teren (modre proge).

Tempo Uniski / Dualski

Tempo Uniski in Dualski sta smučki namenjeni samostojnemu smučanju tako za odrasle kot otroke, z omejitvami gibanja v spodnjem delu telesa (paraplegija, parapareza, amputacija, težave s koleni, kolki, gležnji, tetrapareza,…). Tessierjeva posebnost je možnost zamenjave spodnjega dela sedeče smuči in uporabe tako z eno, kot z dvema smučkama.

Predvsem v prvih fazah učenja pride prav dodatna stabilnost na dveh smučkah, kasneje pa je izbira bolj odvisna o osebnih občutkov. Po potrebi je možno na ogrodje pritrditi ročaj za morebitno podporo med smučanjem.

Scarver

Scarver je izredno prilagodljiva sedeča smučka za profesionalne smučarje, namenjena doseganju vrhunskih rezultatov na tekmovanjih. Lahek ter izredno trden okvir, ki omogoča nastavljanje naklona sedeža, gravitacijskega centra in tri različne poti gibanja vzmetenja, omogoča res individualne nastavitve.