Zakaj sedeče smučanje?

Če ste zaradi kakršnihkoli vzrokov gibalno ovirani (poškodovana/boleča kolena, težave s kolki, amputacija, invalidnost) in ne morete smučati z nogami, to še ne pomeni, da se ne morete spustiti po zasneženem pobočju. Sedeče smuči vam lahko omogočijo spuščanje po belih strminah skupaj z ostalimi družinskimi člani.

Imate otroka s posebnimi potrebami in bi želeli biti aktivni na snegu? Brez težav se lahko skupaj z njim spuščate po belih strminah. Podjetje Tessier iz Francije ima v programu vodeno sedečo smučko Piloted Dualski in novejši model Tempo Duo, s pomočjo katere boste vsi lahko uživali na smučiščih. Možna je tudi izposoja vodene sedeče smuči Piloted Dualski.

Če imate težave z ravnotežjem in/ali ne morete uporabljati ene roke in/ali noge (na primer zaradi kapi), se tudi za vas najde možnost samostojnega smučanja. Tessierjev Kartski je namenjen prav za te primere.

Ponujam vam možnost:

  • izposoje sedeče smučke oz MonoSki-ja
  • izposoje vodene sedeče smučke Piloted Dualski
  • nakupa s predhodnim posvetovanjem
  • učenja smučanja s sedečo smučko
  • nakupa rabljene sedeče smučke Praschberger
  • dobave nadomestnih delov za sedečo smučko

Sedečo smučko lahko samostojno upravljajo tako odrasli kot otroci. Na otroški model Preschberger Snowball je mogoče montirati tudi ročaj, preko katerega lahko starš po potrebi vodi otroka med smučanjem.

Zaenkrat imam v Bistrici ob Dravi smučko Praschberger Monoski za odraslega, s širino sedeža 38, dolžino 45cm in višino naslona 30cm. In Piloted Dualski podjetja Tessier, ki se lahko uporablja tako za vodeno, kot za samostojno smučanje kot Dualski. Možna je izposoja po predhodnem dogovoru. Če še nikoli niste sedli na MonoSki, vam ni potrebno skrbeti, vas lahko tudi pospremim na smučišče in vam pomagam do samostojnega smučanja.

Kaj vse je mogoče s sedečo smučko?