Stabilizatorji

Stabilizatorji se pri smučanju uporabljajo na sedečih smučeh in tudi pri stoječem smučanju, kadar ima smučar amputirane ali kako drugače prizadete spodnje okončine. Stabilizator je palica podobna bergli; s to razliko, da ima na koncu pritrjeno majhno smučko. Dolžina stabilizatorja (smučarske bergle) se prilagodi vsakemu posamezniku in načinu smučanja.

stabilizatorji-za-stojece-smucanje

Stabilizatorji se pri stoječem smučanju uporabljajo v sledečih primerih:

  • nadkolenska ali podkolenska amputacija
  • upad mišične moči v spodnjih okončinah
  • Cerebralna Paraliza (CP 5) – ohromelost v nogah (diplegija)
  • Celebralna Paraliza (CP 6) z ataksičnimi motnjami gibanja

Ralph-Green-stojece-smucanje-s-stabilizatorji

Najbolj razširjena blagovna znamka v smučarskem svetu je Superlite, katere lastnik je podjetje Enabling Technologies iz Kolorada (ZDA). Izdelujejo stabilizatorje (outrigger, Krückenski) za stoječe in sedeče smučanje.

Za sedeče smučanje vam lahko dobavim tudi Tessierjeve stabilizatorje, ki so nekoliko težji od Superlite, a imajo tudi svoje prednosti. Največ pa zavisi od tega, kaj ste vajeni uporabljati.

stabilizatorji-za-sedece-smucanje

Za več informacij glede Superlite ter Tessier stabilizatorjev se lahko orbnete name preko kontaktnega formularja ali me dobite na telefon (040) 428 540. Na zalogi imam tudi nekaj rezervnih delov za stabilizatorje Superlite.

NOVO: Enabling Technologies je predstavil super lahke stabilizatorje izdelane iz titanijevih cevi. Custom Titanium stabilizatorji so izdelani iz ene cevi in se torej ne dajo prilagajati po dolžini. So pa zato bolj togi, lažji in elegantnejši od standardnih aluminijastih. Primerni so za vrhunske smučarje in vse tiste, ki točno veste kakšna je vaša optimalna dolžina stabilizatorja in želite v smučanju res maksimalno uživati!

sedece-smucanje-s-Superlite-stabilizatorji

S sedečimi smučmi Praschberger ali Tessier ter stabilizatorji Superlite, res lahko omogočimo smučanje vsakomur brez izjem!