Rio priklop za invalidski voziček

///Rio priklop za invalidski voziček
Rio priklop za invalidski voziček 2017-03-21T17:19:34+00:00

Ste na invalidskem vozičku in bi si želeli olajšati potepanje po podeželju ali urbanem okolju? Bi želeli hitreje ter udobneje po opravkih v mesto?

Potem je priklop za invalidski voziček to, kar potrebujete. Obstaja pa kar nekaj različnih in kako se odločiti za pravega? Kaj je pomembno?

Najpomembneje je, da veste kaj si od priklopa želite. Če bi želeli aktivno kolesariti, potem to ni optimalna izbira. Za kaj takega priporočam ročno kolo. Res pa je, da je kar nekaj proizvajalcev, ki ponujajo “športne” priklope na ročni pogon za invalidske vozičke. To pride v poštev predvsem za tiste, ki imate precej težav pri presedanju in prostorno stisko. Vedeti morate namreč, da s priklopom sicer dobite drug način pogona, dodatne prestave ampak ne pa stabilnosti in tudi učinkovitost takšne kombinacije ni optimalna. Zato je po mojem prepričanju priklop predvsem namenjen večji svobodi ter hitrejšemu in lažjemu gibanju z vozičkom po lokalnem okolju. Zato ne priporočam dragih priklopov z velikimi kolesi in športno opremo.

Pomembno pri priklopu za invalidski voziček je to, da je lahek, majhen in s tem priročen ter, da omogoča enostavno priklapljanje ter odklapljanje od invalidskega vozička. In seveda tudi cenovno dostopen. In Rio mobility v svojih izdelkih ponuja prav to.

logotip udobno po svetu

FireFly – električni priklop za invalidski voziček

Pretvorite vaš invalidski voziček v električni skuter. Firefly električni priklop za invalidski voziček vam omogoča dva krat višjo hitrost kot električni voziček (19km/h), hkrati pa boste sedeli na svojem najljubšem vozičku, ki je lahek in agilen. Ko električnega pogona ne potrebujete, preprosto odklopite električni priklop in na vozičku vam ostanejo zgolj štiri priklopne točke, vse ostalo lahko postavite nekam v kot, da je pripravljeno za naslednje potepanje po mestu.

dragonfly-elektricni-invalidski-vozicek

Električni invalidski vozički so dragi in težki, niso zložljivi. Električni priklop vam zagotovo nudi več svobode in je precej bolj prilagodljiv ter primeren za skok v mesto ali potep po podeželju. Ker je majhen, ga lahko vozite s seboj v prtljažniku avtomobila in ga hitro ter enostavno priključite, ko ga potrebujete.

Lastnosti električnega priklopa za invalidski voziček FireFly:

 • samostojen električni pogon za invalidski voziček
 • majhnih dimenzij in lahek (zgolj 14,5kg vključno z akumulatorjem)
 • priročen krmilnik s petimi jakostmi ter vzvratno prestavo
 • gas dodajate z vrtljivim ročajem, kot na klasičnem motorju (do 19km/h)
 • vzvratna prestava za lažje manevriranje
 • pogonski motor v kolesu je kompakten, tih in brez vzdrževanja
 • LiIon baterija je lahka in vzdržljiva (36V – 7,8 ali 9Ah) z dometom cca 24 oz 30km
 • vgrajen baterijski žaromet za večerne potepe
 • priklop Firefly je povsem prilagodljiv in kompatibilen z večino invalidskih vozičkov
 • enostavno ga je mogoče prilagoditi vsakemu uporabniku
 • enostaven priklop in odklop